Hänt på Alphem

Hänt på Alphem

Här hittar du lite exempel på arrangemang vi genomfört på Alphems Arboretum. I närtid och dåtid! För att se aktuellt program och nyheter läs gärna mer här.

Julbord på Alphem, nytt för i år

24 november kl 18.30

25 november kl 13.00

25 november kl 18.00

26 november kl 13.00

1 december kl 18.00 fullbokat

2 december kl 18.00 22

3 december kl 13. 00 14

8 december kl 18.00 15

9 december kl 18.00 fullbokat

13 december kl 18.00 fullbokat

16 december kl 18.00 fullbokat

Om man är en grupp på minst 25 personer kan vi ordna julbord andra tider än ovanstående.

Välkomna!

Torsdagskväll 17 aug, Ylva Andersson talar om permakultur

19.00 (berättade inte Ylva Andersson utan en Linnea som kom istället, då Ylva fått förhinder.) Linnea berättade väldigt intressant om permakultur

I Borrabo, Trävattna odlar man perenna nyttoväxter.

Linnea berättade om hur man kan vara lat i sin trädgård genom att jobba med naturen och de tre S.

Slippa rensa ogräs

Släpp spaden

Sluta gödsla

Arrangör: Trävattna Hembygdsförening.

10 aug kl 17:30 Torsdagskväll 19:00 Matilda och Simon Wardin

Sjukdom hindrade paret att förra året uppträda på Alphem. Men i år fick vi höra en mängd muntra visor av många slag. Simons bror var med och spelade, även han gitarr. Det hela var mycket lyckat och vi fick uppehålls väder på kvällen och kunde sitta ute och njuta.

Sörby – Floby hembygdsförening arrangerade.

Invigning Kulturstigen 3 aug

Ett 30-tal kom och var med när Anders Josefsson och Rune Torstensson invigde leden ”Alphem före Alphem” Kulturhistorisk vandring i omgivningen. De flesta gick med första vandringen som leddes av Anders Josefsson, som berättade väldigt fint historien om gravfält, stensättningar och mycket mera.

Torsdagskväll 3 aug KG Malm

Tipspromenad och lotter 17:30 19:00 underhållning

KG Malm är en gudabenådad underhållare med många strängar på sin lyra. Fast lyran är en gitarr som han trakterar med bravur. KG framför visor av Taube, Olle Adolphsson, Allan Edvall och andra ur den svenska visskatten. Några egna visor kommer också, bland annat är hans egen sång Evalott Kalmer med. Ca 70 talet fanns i publiken, som kunde sitt ute då det blev uppehållsväder till slut.

På grund av Lennart Torstensons sjukdom och tragiska bortgång, ställdes det planerade programmet med Lennart och hans vänner in och ersattes av ovanstående med KG Malm.

Sön 30 juli kl 19:00 Rebellen Rick rasade rockande roligt

Inträde: 100:- Rick Titrö är en arg ung man med långt hår och stort skägg. Han skriver arga visor om samhällets orättvisor. Han skriver också roliga visor om samhällets dråpliga situationer. Rick sjunger högt, spelar högt och hans malmöitiska skånska är en utmaning för alla norr om Malmö. Men en och annan andemening går fram. Man kan likna honom med Mikael Wihe i samhällsengagemanget.

Invigning av Alphems scen

Närmare 200 personer deltog på invigningen av Alphems scen. Gert Bragnå höll ett värmande tal och vi tackar alla inblandade för en fin kväll med vackert väder, fin underhållning och gott fika. Efter invigningen stod Lennart och hans vänner för underhållningen – ett mycket trevligt och uppskattat program!

Guidning på Alphem

Sommaren bjöd på många trevliga guidningar och här ser vi bilder från några av dem! Här bokar du guidad tur på Alphem.

Scenbygge på Alphem

Bilder från smyginvigningen den 30 juni 2021, då Petter Lantz stod för underhållningen. Här ser ni även några av killarna från byggprogrammet som varit med och byggt Alphems scen/kaffeveranda. Stort tack till både elever och läraren Dan som styrt upp det hela!

Kenneth Holmström, Billqvist & Babs på somrigt Alphem

7 juli bjöd på mycket fint program med många gamla godingar, som Kenneth Holmström framförde på vår nya scen. Tack Vilske Kvinnor för en fint ordnad kväll och även tack till Ellen och Anders som fixade så alla kunde få något att äta och dricka från Kaffestugan!