Kaffestugan

Ellen och Anders Kjellner

Anders  072-210 30 13 

Nu är kaffestugan stängd för denna sommar 


_____________________________________________________________


Kaffestugans nya arrendatorer.

 

Påsken 2022 öppnar Ellen och Anders Kjellner kaffestugan för sugna gäster.

 

De är erfarna caféidkare efter sexton år med ett kafé på Kullaberg i Skåne. Ellen är ursprungligen från Danmark, men kom till Sverige redan som sexåring. Hon har bott större delen av sitt liv i Skåne och jobbat mycket med mat på olika sätt.

Anders är från Tokatorp i Ullene. Son till Arne och Linnea Karlsson. Han har jobbat med plantor av olika slag, i 25 år på Hillets plantskola i Naum. Men också med ett eget Garden Center i Vedum.

 

Båda har således jobbat med café, Ellens Café i Ransvik, där förutom sedvanligt cafésortiment serverades mat. Ett 30-tal bröllop och åtskilliga räkaftnar med musik har gett erfarenhet av lite större arrangemang.

 

Planerna för kaffestugan är att ha ett sortiment av kakor. Men också räk- och köttbullemackor. Nytt blir våfflor med sylt och grädde. Men också med mer matigt pålägg. Såsom köttbullar, räkor, lax och kanske något annat. Alla bakverk är hembakta.


Påsk på Alphem 


Påsken närmar sig, visst, det är visserligen vitt på marken idag, den 7 april, men kalendern är obeveklig. Och därmed påskens ankomst. 


Idag har vi besökt Falköping för inköp och lunchintag. Där pågick stormarknaden, i iskallt regn, jag ömkade knallarna. Men jag minns min storögda förundran över barndomens stormarknader, då var det verkligen en STOR marknad för en liten knatte. Klipulver, bruna, mjöliga marknadskarameller och "lyckobrev". Alla var förstås oemotståndliga. I skolan, dagen efter. kompletterades de vanliga dofterna med stinkbomber, en glasampull med okänt innehåll som snabbt krossades mot klinkergolvet. 


Med viss bävan ser vi fram mot vår premierhelg på Alphem. VI inventerar, flyttar om, handlar, planerar, tänker, tar emot bokningar, bakar, handlar ännu mera, bekymrar oss över de höga priserna på räkor som vi skyller Putin, ja, vi skyller allt dåligt på Putin numera. Med stor rätt.


Men på långfredagen öppnar vi klockan 11. Då har syskonen Erling och Maria Öhrnell hängt sina målningar i stora salen. För vi är med på konstrundan! 

Handikappanpassat med ramp och RWC